Wonen en werken in Spanje: Ben ik een slechte moeder

Deel 4:  

Wij moesten natuurlijk wel werken in Spanje. Logisch, want je moet huur, benzine, eten, kleding en zo kunnen kopen. Want pensioen of een uitkering hadden we niet. 


Ik ben er inmiddels achter dat je het allerbeste voor jezelf kunt werken of online of voor een internationaal bedrijf. Ik deed het laatste, mijn Nederlandse werkgever gaf toestemming dat ik vanuit Spanje mocht werken. Helemaal geweldig natuurlijk dat ik deze kans kreeg. Tomás werkte voor een Nederlands bedrijf, maar dan in Spanje.  


Dus een huis huren en eten konden we. En verder zien we wel. Ik ben ervan overtuigd dat er altijd mogelijkheden zijn. Soms krijg ik vragen van mensen over emigreren naar Spanje met kinderen en dan denk ik, volgens mij kun jij beter in Nederland blijven. 


En bij heel veel van die vragen besef ik me dat ik echt werkelijk nergens over nagedacht heb. Achteraf gezien niet helemaal slim, maar daar vertel ik in een volgend verhaal meer over. 


Ik krijg vragen, ja maar als mijn kind om half 3 uit school komt, hoe moet het dan met eten? En wanneer gaan ze naar bed. Dan denk ik, werkelijk is dit jouw vraag? In een land met 48 miljoen inwoners denk je dat de kinderen omkomen van de honger of zo? Of dat ze uitgeput zijn, omdat ze laat naar bed gaan?  


En dan denk ik ook, ben ik een slechte moeder, omdat ik daar niet over nagedacht heb op het moment van emigratie. Ik dacht maar één ding. We gaan het avontuur aan als gezin en we zien wel wat er op ons pad komt. En is het niks dan gaan we na een jaartje toch weer terug? 


Ik wilde ´m gewoon afvinken op mijn bucketlist. Even proberen en dan zien we wel. Ik dacht eigenlijk alleen maar, dit is een mooie levensles. Dit gaan mijn kinderen niet op school leren. Ze moeten ineens opnieuw beginnen. Nieuwe vrienden maken, de taal leren. Een heel nieuw leven starten. 


In de volgende blog meer 


Un beso Cintha 

info@supergoedspaansleren.nl

In 1996 leerde ik Tomás kennen. Mijn Spaanse man. BAM, liefde op het eerste gezicht. Ik leerde mezelf snel en makkelijk Spaans en na 2 jaar op Mallorca gewoond te hebben vertrokken we naar Nederland. Na 18 jaar in Nederland racen, 2 kinderen op de wereld gezet vertrokken we in 2015 naar Spanje. Daar wonen we nu nog steeds en leven wij onze droom. En wat ik kan dat kan jij ook.
Reactie plaatsen