Ik ga nooit meer werken voor een Spaans bedrijf

Deel 7 - Ik ga nooit meer werken voor een Spaans bedrijf 


Begin 2016 belde m´n Nederlandse werkgever dat m´n uren minder zouden worden. Ok, dat kan, wat zal ik eens gaan doen? Ik weet nog wel dat ik gezegd had in 1996 toen ik werkte voor een Spaans bedrijf. Ik ga nooit meer voor een Spanjaard werken.  


Je krijgt gewoonweg meestal niet dezelfde waardering als in Nederland. De Spanjaarden bepalen. Ik had nog wel een mail verstuurd met m´n curriculum vitae, maar aangezien de meeste Spaanse bedrijven, zeker in 2016 niet zo goed reageerde op mail, hoorde ik daar nooit iets van. 


Dan maar m´n eigen bedrijf starten. Ik was toch al zzp-er dus dat was niet zo moeilijk. Maar wat zal ik eens gaan doen? Ondertussen was ik me al aan het verdiepen in het internet. Ik volgde allerlei challenges en er ging een hele nieuwe wereld voor me open.  


Zal ik Spaanse bedrijven gaan helpen qua internationale marketing? Ik legde m´n plan voor aan een paar Spaanse locale bedrijven. Toen kwam ik er al gauw achter dat een Spanjaard vaak helemaal niet zo vooruitstrevend is en niet zo ver nadenkt over de toekomst als een Nederlands bedrijf. 


En toen mailde ik een supergoede online ondernemer. Ze zei, je bent toch zo goed met je talen. Dan ga je dat toch doen? En het leek alsof er iets ontplofte van binnen, maar dan van enthousiasme. Ik dacht gelijk JA, en ik ga het helemaal anders doen, niet zoals de Engelse taal waar ik op dat moment midden in zat met de Spaanse kindertjes. 


Ik dacht het moet een challenge worden. Met altijd een Spanjaard naast mij in elke lesvideo en met mijn uitleg. Snel en makkelijk Spaans leren, geen verdwaal in grammatica en alleen leren wat je nodig hebt. En met het oog op zo gauw mogelijk een Spaans gesprekje kunnen voeren. Ik had geen idee hoe, maar ik voelde helemaal aan alles. Dit is het! 


Ik vertelde m´n verhaal, m´n Spaanse leven, de emigratie overal op social media, opende Facebook groepen en ging m´n eerste gratis Spaanse lessen delen. Het dak ging eraf. Echt het was waanzinnig en ik stuiterde de hele dag door. 80 uur in de week, geen probleem. Want ik was weer een droom aan het uit laten komen. 

 

En ik ontmoette zoveel leuke mensen online. Ik vond het geweldig, de hele wereld van het internet en alle mogelijkheden. Ik wist wel, ik woon hier in een superklein Spaans dorpje, niemand kent mij en niemand zit op mij te wachten. En ik had ook geen idee dat het zo uniek was, wat ik aan het maken was. 


En zo werkte ik me een slag in de rondte, genoot van het Spaanse leven en van de vrijheid. Van het zonnetje en nog steeds voelde elke dag als vakantie. Eindelijk kon ik alles zelf bepalen, m´n bedrijf, m´n tijd. Ik merkte aan alles dat ik echt mijn droom aan het leven was. En toen gebeurde het volgende….dat vertel ik in de volgende blog.


Un beso Cintha 

 

www.supergoedemigreren.nl/challenge 

In 1996 leerde ik Tomás kennen. Mijn Spaanse man. BAM, liefde op het eerste gezicht. Ik leerde mezelf snel en makkelijk Spaans en na 2 jaar op Mallorca gewoond te hebben vertrokken we naar Nederland. Na 18 jaar in Nederland racen, 2 kinderen op de wereld gezet vertrokken we in 2015 naar Spanje. Daar wonen we nu nog steeds en leven wij onze droom. En wat ik kan dat kan jij ook.
Reactie plaatsen