Spaans leren praten

Over ons gezin, emigreren en een bedrijf starten

In 1998 woonde en werkte ik op Mallorca......

In Spanje gaan wonen

Hoe kwamen wij in Spanje?

Hoe zijn wij hier gekomen en waarom wil ik zo graag dat iedereen het Spaanse leven beleeft. Ik ga even terug in de tijd. 6 jaar geleden overleed mijn vader. Het was een soort van wakker worden voor mij. Ik kreeg ineens een gevoel, hé het leven is niet eeuwig. Je moet GENIETEN, je moet uit het leven halen wat je eruit wilt halen. 


En ik besefte, mijn mooiste leven ligt niet hier in Nederland. Ik wilde graag weer terug naar het geweldige gevoel, het genieten van meer dan 25 jaar geleden, toen ik met mijn Spaanse man, Tomás op Mallorca woonde en werkte.  


Dus in juni 2015 vertrokken wij, maar nu met kinderen (10 & 12 jaar) naar Spanje. En vanaf dat moment vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Dit was de plek waar ik moest zijn. Droom na droom kwam uit, één daarvan was mijn eigen bedrijf. 


Mijn bedrijf: Supergoed Spaans leren. En ik leerde zoveel mooie mensen online kennen. Ik vond het geweldig. Ik had iets unieks gemaakt en het verspreidde zich als één grote olievlek. Heel veel mensen wilden snel, makkelijk, leuk Spaans leren. Zonder het verdwaal in grammatica.


Ik kreeg de meest mooie mails van mensen die ineens van alles konden regelen in het Spaans. MAAR ik kreeg ook nare berichten. Nederlanders die waren opgelicht. Mensen die al hun spaargeld waren kwijt geraakt. En toen zei ik tegen Tomás, wij gaan deze mensen helpen. Ik zeg altijd tegen iedereen LEEF JE DROOM, en als je dan die droom in duigen ziet vallen, dat vind ik heel erg.


Inmiddels hebben we een mooie community met mensen die in Spanje wonen, of willen emigreren of tijdelijk verblijven in Spanje. En iedereen helpt elkaar. Het is supermooi. En onze cursus Wonen in Spanje, waarbij je gelijk ook het serieuze Spaans leert is werkelijk een geweldig handboek, zodat je nooit opgelicht wordt.

cintha en tomas op Mallorca 1995

Uh wat zegt u? Ik versta geen Spaans!

Ik weet nog wel 25 jaar geleden, ik zag mijn Spaanse man Tomás staan en dacht, wauw die is leuk. Zeg maar liefde op het eerste gezicht. En hij zei: estoy casado. En ik dacht met mijn steenkolen Spaans, ach ja dat kan dat je moe bent, want dat is cansado. 


Al had ik toen geweten wat dat woord betekende dan was ik snel door gelopen, maar nu wist ik het niet en vielen we als een blok voor elkaar. Niets of niemand kon ons stoppen. Ik bleef op Mallorca en wilde graag Spaans praten, maar van wat ik ooit op school had geleerd dat sloeg eigenlijk nergens op, vergeleken met de praktijk. 

En ik kreeg te maken met de familie van Tomás. Gewoon een kletspraatje lukte niet, boodschappen doen was een zoektocht. Google bestond toen nog niet, alleen woordenboeken. En ik verdwaalde regelmatig en kon maar moeilijk iets aan iemand vragen. 


Daar moest uiteraard snel verandering in komen. Ik wilde blijven op Mallorca, ik wilde aan het werk voordat het toeristenseizoen weer ging starten, dus voor die tijd moest ik Spaans spreken. Ik ging keihard aan de slag, stopte er uren en uren in. Maakte het voor mijzelf makkelijk qua grammatica. En op een dag dacht ik, nou ga ik het doen. En ik zei een zin in het Spaans tegen een dame. En zij gaf mij gewoon antwoord en ik verstond het ook nog. 


Van binnen ging ik helemaal uit mijn dak, stond te juichen en superblij. Van buiten bleef ik alleen maar staan met een dikke glimlach op mijn gezicht. Yeah het was gelukt. En binnen een paar weken had ik een baan bij een autoverhuurbedrijf met allemaal Spanjaarden. Geweldig was dat.


Na 2 jaar Mallorca vertrokken we naar Nederland. Nee we gaan het Spaans ritme, het genieten, het relaxte vasthouden als we in Nederland zijn. Nou dat duurde denk ik 1 dag en hop we gingen mee in de sneltrein. Totdat mijn vader overleed in 2013.....een mooi cadeau heeft hij ons eigenlijk gegeven, want daarna vertrokken we naar Spanje. 

Spaans leren praten kan iedereen

Iedereen helpen die Spaans wil leren, maar ook die wil wonen in Spanje

Ik wil IEDEREEN helpen om ook het Spaanse leven echt te beleven. Het is zo geweldig als je contact kunt maken met de oh zo vriendelijke Spanjaarden. Ze zijn zo lief en hebben altijd tijd voor je. En ze helpen je altijd graag.


Maar ja als eerste heb je daar de taal voor nodig. En de manier, zoals ik zelf 25 jaar geleden Spaans leerde, dat heb ik mogelijk gemaakt voor jou als jouw hart ook in Spanje of in Zuid Amerika ligt. Voor zowel vakanties of als je er wilt wonen en werken. En het werkt zo goed, ik word mega blij van alle resultaten die de mensen behalen in een korte tijd.
 

Echt het is waanzinnig mooi. De mensen die mij, na het volgen van mijn korte cursus, vertellen wat ze allemaal konden zeggen in het Spaans. Alles wat ze moeiteloos konden regelen. Maar ook dat ze de Spaanse wereld echt een stukje voor zichzelf hebben geopend.


2 cursussen bieden wij:
1. Wonen in Spanje
2. Wonen in Spanje + Spaanse Taal

Makkelijk Spaans leren praten

Leer makkelijk Spaans

Er is zoveel grammatica die je in het begin helemaal niet nodig hebt. Ouderwetse lesmethodes zijn er goed in om mensen volledig te laten verdwalen. Dat doe ik dus niet.
Snel Spaans leren

Binnen 30 uur Spaans leren

Een taal leren hoeft helemaal niet meer jaren te duren. Het kan ook volledig anders, veel makkelijker. Kort concentreren en met veel herhalingen heb je niet eens door dat je het Spaans supersnel onthoud. In 30 uur kun je al van alles regelen in het Spaans.
Spaanse les documenten

Professionele lesdocumenten

Mooie overzichten met ook de letterlijke uitspraak erbij. Hierdoor leer je het perfect uitspreken. Elke cursus heeft ook een mooi e-book erbij.
Spaans grammatica leren

Verdwaal niet in de grammatica

Met een paar grammaticale tijden die toevallig erg makkelijk zijn leer je op een simpele manier makkelijk Spaans praten. 
Spaanse online cursus

Altijd toegang tot de cursus

Heb je internet dan kun je waar ter wereld de lessen altijd doen. Heerlijk vanuit je eigen stoel en altijd hulp van mij.
live spaanse lessen volgen

LIVE online lessen

Een EXTRA mogelijkheid naast de online lessen is ons superleuke Online Klaslokaal. Hier oefenen we één op één of met de groep Spaans. Dit vind ik altijd de beste keuze, want je maakt gegarandeerd de cursus af en je leert gegarandeerd Spaans praten.

Waarom het iedereen lukt om makkelijk Spaans te praten bij ons

  • Al ben je 10 jaar of bijna 80 het maakt niets uit. Korte kleine simpele stapjes zijn het waardoor je het ALTIJD gaat onthouden.
  • Niemand heeft tenslotte een talenknobbel of kan zich uren concentreren.
  • Ook heb je niet veel tijd nodig, want in slechts 10 minuutjes per dag rond je een cursus af en regel jij van alles in het Spaans.
  • Door deze eenvoudige stapjes en die doe je in je eigen tempo leer je gegarandeerd Spaans. Het is alleen een kwestie van DOEN. En dan heb ik het over de beginners + semi-gevorderden
  • Met de cursus Wonen in Spanje leer je het serieuze Spaans, maar ook ALLES wat je tegen gaat komen in het dagelijkse Spaanse leven en bij het emigreren.
Spaans docent

Ik gaf Engelse les

Toen wij aankwamen in Spanje, gingen wij wonen in een klein dorpje. Al gauw kwamen de moeders naar mij toe met de vraag, wil je mijn kind Engelse les geven? Dat vond ik natuurlijk leuk. 

Vervolgens ging ik aan het werk met de kinderen en oefenden wij wat ze voor school moesten weten. Toen kwam ik er heel duidelijk achter dat de huidige lesmethoden TOTAAL NIET kloppen. 

Die Spaanse kindertjes kregen zoveel Engelse grammatica, dat ik dacht, ja maar ze kunnen niet eens een brood kopen bij de bakker of de weg vragen of één fatsoenlijke Engelse zin maken. Wat een onzin dacht ik. Dat moet anders. En mede hierdoor weet ik precies hoe het wel moet, wat je wel nodig hebt en hoe je makkelijk Spaans kunt leren..

Leuke en makkelijke spaanse lessen

De Spaanse lessen zijn leuk opgezet

Mijn uitgangspunten bij het maken van deze unieke lesmethode:


  • Hoe maak ik de Spaanse lessen zo leuk mogelijk. Het mag in geen enkel geval saai zijn.
  • Vandaar dat ik leuke video's maak met een Spaans iemand naast mij, ergens vanuit Spanje.
  • En hierdoor krijg jij alles wat jij nodig hebt om supergoed Spaans te leren.
  • Een online cursus is fijn, want je doet het in je eigen tempo, lekker vanuit je stoel.
  • Maar plan het even in je agenda en zet je deadline op 30 uur of langer, want je hebt wel levenslang toegang. 
Spaanse situaties leren

Elke situatie word in het Spaans behandeld

Elke situatie die ik tegenkwam in het dagelijkse Spaanse leven en ik dacht, ja maar dit gebruik ik vaak. Hier MOET ik een goede les van maken, met altijd een Spaans iemand naast mij. Op deze manier ontstonden de Beginners en de Semi-Gevorderden. En met die 2 niveau's weet jij ALLES wat je nodig hebt in het Spaanse leven of op vakantie.


En zo ook in de cursus Wonen in Spanje. De Spaanse taal en elke stap die je gaat zetten. En elk probleem waar je tegen aan gaat lopen daarvoor ben je al gewaarschuwd. En je weet hoe je ermee om moet gaan. De cursus Wonen in Spanje maakt alles makkelijker. En bespaart je heel veel Tijd, Geld, Problemen.

Korte spaanse lessen

Korte stapjes zodat iedereen het snapt

Je wilt niet weten hoe vaak ik hoor, ik ben al best oud, ik ga dit nooit meer leren. Nou weet je, niemand heeft een talenknobbel. Maar ik heb het eigenlijk heel simpel gedaan.


Herhaling is het sleutelwoord. Maar herhaling is saai. En dat mag natuurlijk niet. Dus ik neem je mee in korte lesjes, stapje voor stapje, allemaal leuke stapjes. En je hebt het niet door, maar je leert daardoor heel snel. Zelfs de oudste cursist van 84 jaar is het gelukt. Dat is toch mooi, daar word ik blij van.
Spaanse uitspraak leren

Duidelijke uitleg over de uitspraak

Ik heb het ALTIJD over de uitspraak. In elke lesvideo leg ik het uit en hoor je het ook van de Spaanse persoon naast mij in de video. In het lesdocument heb ik letterlijk erbij geschreven hoe je het uitspreekt.


En ik help iedereen over de 'angst' heen om het te gaan praten. Lekker honderdduizend fouten maken, daar leren we alleen maar van. En je gaat keihard juichen, je bent zo trots op jezelf als je de eerste Spaanse zinnen gaat zeggen. Dat vergeet je nooit meer.
Het Spaanse leven

Het Spaanse leven

Toen wij net hier gingen wonen liep ik rond met één grote glimlach op mijn gezicht. En Spanjaarden zijn nieuwsgierig en kletskousen. Dus ze kwamen een praatje maken. En je wilt niet weten wat voor wereld er dan voor je open gaat. Zo lief, zo vriendelijk, zo behulpzaam. Echt net alsof ik een mega grote familie erbij heb gekregen. En trots dat ze zijn dat wij Nederlanders voor hun dorp hebben gekozen. Die Spaanse wereld die wil je echt heel graag open maken voor jezelf.


Un beso Cintha 


Ervaringen over Supergoed Spaans leren

Ik vind Cintha super enthousiast

Ik vind Cintha super enthousiast, dat zie je in haar lesvideo's.


En ondanks dat het niet altijd makkelijk is blijft zij op een leuke manier herhalen waardoor je steeds verder komt.

ervaringen over super goed spaans leren
Renata

Lekker alles in je eigen tempo

Echt een cursus om te volgen. Had al een aantal keren geprobeerd op andere manieren Spaans te leren maar lukte steeds niet. Deze manier van Cintha werkt zo fijn. In je eigen ritme, je kan dingen teruglezen wanneer je wilt.


ervaringen over super goed spaans leren

Mirjam Bertens

Wat een verademing, de lessen & de uitleg
Ben in het begin van het jaar een cursus Spaans voor beginners gestart op een avondschool. Bij deze cursus krijgen we les van een Spaanse lerares, wat een drama. Spaanse uitleg dat werkt niet, omdat ze de Nederlandse taal niet begrijp.t 


ervaringen over super goed spaans leren

Jan de Jong

Supergoed Spaans leren heeft 3 cursussen 

Spaans leren voor beginners

Spaans voor Beginners

...als je heel gauw Spaans wilt praten. In 16 weken regel jij al van alles in het Spaans. Dit is geschikt voor alle leeftijden van 10 tot 80 jaar, voor als je geen tijd en geen talenknobbel hebt.
Spaans leren voor semi gevorderden

Spaans voor Semi-Gevorderden

....als je de Spaanse werkwoorden kunt vervoegen in de tegenwoordige tijd. Jij regelt straks ALLES in het Spaans. In 16 weken praat je makkelijk Spaans met deze leuke lessen.
Spaans leren voor gevorderden

Spaans voor Gevorderden

...als je aardig wat Spaanse woordenschat hebt en je kunt de werkwoorden vervoegen, dan leer je hiermee makkelijk Spaans verstaan en praten. Deze leuke lessen zijn volledig in het Spaans.